SUMMER 2008

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ:


Για μερικούς πολίτες ο πυροσβέστης είναι ένας ήρωας που σώζει ζωές και για κάποιους άλλους είναι ταβλαδόρος και τεμπέλης. Μετά το φετινό καυτό καλοκαίρι κάποιοι αναθεώρησαν την άποψη τους για τους πυροσβέστες (μονίμους και συμβασιούχους) και στα μάτια των περισσοτέρων πολιτών έγιναν ήρωες δίνοντας την ζωή τους για να σώσουν τους πολίτες , τις περιουσίες τους και το δάσος (έστω και αν κάποιοι τους έριχναν το φταίξιμο για την εθνική καταστροφή)φυσικά για να γίνει αυτή η τεραστία αλλαγή στην σκέψη του πολίτη έπρεπε να καούν 9 συνάδελφοι και ένας να είναι ακόμη στο νοσοκομείο με εγκαύματα.

Αλήθεια εχει σκεφτεί κανένας ποτέ την ψυχολογία ενός ανθρώπου που κάνει αυτή τη δουλειά για 600 και 700 ευρώ που είναι ο μισθός των συμβασιούχων πυροσβεστών και με τα οποία πρέπει να συντηρεί και την οικογένεια του. Έχει σκεφτεί κανένας ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι σε ένα αβέβαιο εργασιακό καθεστώς και ας μην ξεχνάμε ότι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες πάνε πρώτοι στα σύμβαντα το καλοκαίρι με τα περιπολικά και με τα πεζοπορία αλλά και οι πυροφύλακες που εντοπίζουν τις πυρκαγιές.

Κάθε φορά λοιπόν που θα βλέπουμε κάποιο όχημα της πυροσβεστικής και θα ουρλιάζει η σειρήνα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι αυτοί οι άνθρωποι πηγαίνουν σε ένα συμβάν και δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν πίσω. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αυτοί οι πυροσβέστες σε γιορτές και αργίες είναι εκεί για να προσφέρουν την βοήθεια τους στον πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: